İNGİLTERE VİZESİ

İNGİLTERE VİZESİ

İngiltere Vizesi Başvurusuna Nereden Başlamalısınız?

Pasaport İşlemleri

İngiltere vize başvurusu yapabilmeniz için tabii ki öncelikle bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Bunun için pasaport başvurunuzu Nüfus Müdürlüklerinden yapabilirsiniz. Pasaport alma, randevu alma, pasaport için gerekli belgeler ve diğer ayrıntılara burdan ulaşabilirsiniz.

İngiltere Vize İşlemlerinizi Nasıl Yürüteceksiniz?

Pasaportunuzu aldıktan sonra atmanız gereken 2.adım, daha doğrusu vermeniz gereken bir karar var. Vize başvurunuzu bireysel olarak mı yürüteceksiniz, yoksa danışmanlık hizmeti alacak mısınız?

Her iki şekilde de başvurunuzu yapabilmeniz mümkün. Kendiniz yapmak isterseniz İngiltere Vizesi için doldurmanız gereken online başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.  Formu tamamladıktan sonra aynı sistemden ödemenizi yapıp, daha sonra size uygun olan bir tarih ve saate randevu almalısınız. Bu aşamalar bittikten sonra gerekli belgeleri hazırlayıp randevu günü konsolosluğa gitmelisiniz.

Eğer danışmanlık hizmeti almak isterseniz de İngiltere Online Başvuru Formu, belge takibi, randevu alımı vb. diğer işlemlerin hepsini bizim aracılığımızla halledebilecek, hem zamandan hem de tecrübelerimizden yararlanabileceksiniz. Sizden sadece parmak izi vermeniz gereken bir durum olduğunda Ankara veya İstanbul’a şahsen 1 kereliğine gitmenizi rica edeceğiz. Onun dışındaki bütün işlemleri Konya’dan sizin adınıza biz yürütebileceğiz.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere vizesi başvurularının tamamında vizeye başvuracak kişiden şahsen orda bulunmasını istiyor.

*Daha önceden parmak izi vermiş olsanız bile, her başvurunuzda yeniden Ankara veya İstanbul’daki bir konsoloslukta başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekiyor. 

İngiltere Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar (GÜNCEL)

Başvuran herkesin kesinlikle hazırlaması gereken kişisel evraklar aşağıdaki gibidir:

Kişisel Evraklar;

  • Pasaport (Türkiye’ye dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Bu kural neredeyse bütün Schengen ülkeleri için aynıdır.)
  • Varsa eski pasaportların ve yeni pasaportun işlem görmüş bütün sayfalarının fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş 3,5 X 4,5 Cm biometrik, arka fonu mutlaka beyaz olmalı)
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlükleri’nden veya e-devletten alınabilir, kadınlar için kızlık soyadını da içermelidir.)
  • Yerleşim Yeri Belgesi -İkametgah- (Nüfus Müdürlükleri’nden veya e-devletten alınabilir)
  • Varsa davetiye (aile ziyaretlerinde veya ticari seyahatlerde bulunulduğu takdirde, varsa eklenmelidir.)
  • Davetiye ticari değilse, davetiye gönderen kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi mutlaka eklenmelidir.

Yukarıdaki evraklar her başvuru sahibinin işi ve durumu ne olursa olsun hazırlaması gereken evraklardır. Şimdi çalışanlar, şirket sahipleri, öğrenciler, emekliler veya ev hanımları için ek olarak neler gerekiyor onlara bakalım;

Sigortalı Çalışanlar 

  • Çalışma Belgesi (Başvuru sahibinin hangi tarihten itibaren çalıştığı, pozisyonu, seyahat edeceği tarihlerde şirket tarafından izinli olacağı belirtilmeli, antetli kağıda yazılıp, kaşe ve imza yapılmalıdır.)
  • Şirket imza sirkü fotokopisi
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazete fotokopisi (Şirket ortağıysa, hisseler görünmelidir.)
  • Vergi Levhası Fotokopisi  (son mali yılı gösterir olmalıdır)
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi (Son 6 aylık güncel olmalıdır.)
  • Oda Sicil Kayıt Sureti Fotokopisi (Son 6 aylık güncel olmalıdır.)
  • SSK İşe giriş Bildirge fotokopisi
  • Son 4 Aylık İmzalı Kaşeli Maaş bordroları (Islak kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
  • SGK Hizmet ve Tescil Dökümü (SGK’dan veya e-devletten alınabilir, e-devletten alınan belgeler mutlaka barkodlu olmalıdır.)
  • Ticari gidilecekse şirketin, bireysel gidilecekse şahsi banka hesap dökümleri eklenmelidir. (En az 1000 Euro  bakiyesi bulunmalı, her sayfası banka tarafından kaşe ve imza yapılmalı, imza atan banka yetkilisinin imza sirküleri de eklenmelidir.

Şirket Sahipleri/Şirket Ortakları/İşverenler

  • Çalışma Belgesi (Başvuru sahibinin hangi tarihten itibaren çalıştığı, pozisyonu, seyahat edeceği tarihlerde şirket tarafından izinli olacağı belirtilmeli, antetli kağıda yazılıp, kaşe ve imza yapılmalıdır.)
  • Şirket imza sirkü fotokopisi
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazete fotokopisi (Şirket ortağıysa, hisseler görünmelidir.)
  • Vergi Levhası Fotokopisi  (son mali yılı gösterir olmalıdır)
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi (Son 6 aylık güncel olmalıdır.)
  • Oda Sicil Kayıt Sureti Fotokopisi (Son 6 aylık güncel olmalıdır.)
  • SGK Hizmet ve Tescil Dökümü (SGK’dan veya e-devletten alınabilir, e-devletten alınan belgeler mutlaka barkodlu olmalıdır.)
  • Ticari gidilecekse şirketin, bireysel gidilecekse şahsi banka hesap dökümleri eklenmelidir. (En az 1000 Euro bakiyesi bulunmalı, her sayfası banka tarafından kaşe ve imza yapılmalı, imza atan banka yetkilisinin imza sirküleri de eklenmelidir.)

Emekliler

  • Emekli olduğuna dair SGK’dan veya e-devletten alınabilen emekli belgesi,
  • Emekli kartı varsa fotokopisi
  • Emekli maaşı aldığı hesabın son 3 aylık dökümü (Eğer bakiye bu hesapta gösterilecekse ayrı bir hesap gösterilmesine gerek yoktur. Bakiyesi başka bir bankadaysa, aynı şekilde o da son 3 aylık  alınmalı, en az 1000 Euro bakiyesi bulunmalı, her sayfası banka tarafından kaşe ve imza yapılmalı, imza atan banka yetkilisinin imza sirküleri de eklenmelidir.

Öğrenciler 

  • Öğrenci belgesi
  • Diğer evraklar sponsor olarak kim gösterileceğine bağlıdır. Öğrenciler sigortalı olarak herhangi bir yerde çalışmıyorlarsa, mutlaka bir sponsor göstermek zorundadırlar.
  • Sponsor sigortalı çalışan, emekli veya şirket sahibi olması durumunda yukarıdaki belgeleri hazırlamaları gerekir.
  • Ayrıca sponsorun bütün masrafları karşılayacağına dair bir dilekçe yazması gerekmektedir.

Ev Hanımları

  • Kişisel evraklardan başka ev hanımlarının hazırlaması gereken farklı bir evrak bulunmamaktadır.
  • Diğer evraklar sponsor olarak kim gösterileceğine bağlıdır.
  • Sponsor sigortalı çalışan, emekli veya şirket sahibi olması durumunda yukarıdaki belgeleri hazırlamaları gerekir.
  • Ayrıca sponsorun bütün masrafları karşılayacağına dair bir dilekçe yazması gerekmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bunlar sadece bilgi amaçlı verilmiştir. Ayrıntılı bilgiyi vize uzmanlarımızı arayarak öğrenebilir, alacağınız vize hakkında bütün merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Vize Başvuru Ücretleri ve Hizmet Bedeli

Aşağıda belirteceğimiz ücretler, vizenizi alabilmeniz için her koşulda ödemeniz gereken bedellerdir;

  1. Alacağınız ülkeye göre değişen, konsolosluk tarafından belirlenen konsolosluk harcı,
  2. Eğer konsolosluk, aracı bir şirketle çalışıyorsa (VFS Global, IDATA, TLSContact vb.) onların hizmet bedelleri,
  3. Seyahat Sağlık Sigortası ücreti,
  4. Pasaportunuzun kargoyla gelmesini istiyorsanız, kargo bedeli

Demir Danışmanlık ve Yurt dışı Vize İşlemleri olarak size her konuda danışmanlık yapmamızın yanı sıra, yukarıda belirttiğim ücretleri de içine alacak şekilde İngiltere Vizesi başvurularınızın tamamını yapıyoruz.

Bu ücretin içerisinde bütün konsolosluk masrafları, kargo bedelleri ve hizmet bedellerinin tamamı dahildir.

Randevu gününü ve saatini ayarlayıp, sizi bu konuda bilgilendiriyoruz.

Randevu gününde ve saatinde gideceğiniz adresi, sizi karşılayacak arkadaşın iletişim bilgilerini de sizinle paylaşarak biometrik bilgileriniz alınırken oluşabilecek sorunları en aza indirgiyoruz.

İngiltere vizesi randevunuzdan yaklaşık olarak 2-3 haftalık bir sürede sonuçlanmaktadır. Vizeniz sonuçlandığında sizi bilgilendiriyor, pasaportunuzu istediğiniz şekilde size teslim ediyoruz.

Konya ve çevre illerin Ankara Konsolosluklarına bağlı olmaları ulaşım yönünden de rahatlık sağlamakta, siz gönül rahatlığıyla mülakatınıza girip başvuruda size sonucu söylemelerini bekliyorsunuz.

Hizmetlerimiz

Demir Danışmanlık olarak, yıllardır sürdürdüğümüz vize konusundaki tecrübelerimiz ve uzmanlığımız ile vize almak istediğiniz ülkelere vize almanızı çok kolaylaştırıyoruz.

  1. Öncelikle gerekli evrakları size kolayca ulaştırıp, onlar hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı oluyoruz.
  2. Gerekli belgelerin hazırlanması konusunda, bize her zaman ulaşabiliyor istediğiniz her şeyi sorabiliyorsunuz. Bazen daha önceden hiç almadığınız belgeyi almak bile işkence olabiliyor. Bunun önüne geçmek için ayrıntılı şekilde sizi bilgilendiriyor, gerekirse telefon ya da mail yoluyla belgelerinizle biz de ilgilenebiliyoruz.
  3. Online Başvuru Formu tamamlandıktan sonra, gerekli ödemeleri yapıyor, dosyanızda bulunması gereken evrakları sizinle birlikte tamamlıyoruz.
  4. Belgeler tamamlandıktan sonra otel-uçak rezervasyonu, hazırlanması gereken dilekçeler, doldurulması gereken formları da dosyanıza ekliyoruz.
  5. Randevu günü ve saatini ayarlamak için sizinle sürekli irtibatta olup, sizin için en uygun tarih ve saati ayarlamaya çalışıyoruz.
  6. Ankara veya İstanbul’da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için herhangi bir ikamet şartı aranmamaktadır. Konya için Ankara’ya parmak izi vermeye gittiğinizde oradaki temsilci arkadaşımız sizi karşılıyor, dosyanızı size eksiksiz şekilde veriyor, siz de konsolosluğa mülakat için giriş yapıyorsunuz.
  7. Bu işlem genelde konsolosluğun yoğunluğuna göre 20 dakikayla 1 saat arasında değişebiliyor.
  8. Artık yapmanız gereken tek şey beklemek oluyor. Vizeniz sonuçlanınca size bilgi veriyor, pasaportunuzu size teslim ediyoruz. Pasaportunuzu aldıktan sonra istediğiniz tarihte İngiltere’ye yolculuk yapabilirsiniz.
İngiltere Ne Kadar Süre Vize Veriyor?

İngiltere vize başvurularında zorlasa da, vizenin süresi ile ilgili diğer ülkelere göre biraz daha esnek davranıyor. Vizeniz onay aldığında, siz pasaportunuza turistik amaçla başvurduysanız 6 aylık İngiltere vizesi basıldığını göreceksiniz.

Vize Aldıktan Sonra Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Tüm belgeleri tamamladınız, parmak izinizi verdiniz, vizeniz pasaportunuza basıldı. Elinize de ulaştıktan sonra geriye, uçak biletinizi almak ve valizinizi hazırlamak kalıyor.

Biz de bugüne kadar yolcularımızın ve bizim başımızdan geçen olaylara dayanarak size birkaç noktada öneri sunmak istedik.

  • Pasaportunuzu elinize aldığınızda, vizenizin üzerindeki bilgilerin size ait olup olmadığını, vizenizin başlangıç ve bitiş tarihlerini, kalabileceğiniz süreyi ve giriş çıkış sayısını mutlaka kontrol ediniz. Vizenizin başladığı günden önce ülkeye kesinlikle giriş yapamazsınız.
  • Uçak biletinizi almayı sakın son güne bırakmayın! Bazen zorunlu durumlar olabiliyor evet ama öncesinde almanız mutlaka yararınıza olacaktır.
  • Valiziniz olmayacaksa mutlaka online check-in yapıp, vakit kazanın.
  • Pasaport kontrol noktasından geçerken gidiş-dönüş biletlerinizi, konaklama yapacağınız yerle ilgili belgeleri ve seyahat sağlık sigortasını yanınızda bulundurun.
  • Amerika’ya Avrupa veya başka bir ülkeden aktarmalı uçak bileti alacaksanız mutlaka o ülkenin transit vize isteyip istemediğini kontrol edin.
  • Schengen ülkelerinden birinden vize aldıysanız ama vize aldığınız ülkeden değil de başka bir Schengen ülkesinden giriş yapacaksanız, birkaç sorgu tarzında muameleye hazırlıklı olmalısınız. Örneğin vizenizi Almanya’dan aldınız ama ucuz bilet buldunuz, Fransa’dan giriş yapıp Almanya’ya geçmek istiyorsunuz. Bu durumda Fransa polisi size neden Almanya’dan vize aldığınız takdirde Fransa’dan giriş yapmak istediğinizi soracaktır. Son zamanlardaki siyasi durumlar ve her an değişebilen ülkeler arası krizler nedeniyle bu sorular çok kolay geçiştirilebilir de, çok çok zorlaştırabilinir de. Siz böyle bir durumda olacaksanız gitmeden önce bunu iyice araştırın. Bize de her zaman sorabilirsiniz.
  • Gideceğiniz ülkedeki hava şartlarını iyi öğrenin.
  • Gideceğiniz ülkedeki ödeme şekillerini, kredi kartı şartlarını, nakit ödeme konusunda yaşanabilecek sorunları iyi öğrenin. Bazı ülkelerde VISA geçiyorken, bazı ülkelerde nakit alışveriş yapmanız daha karlı olacaktır mesela.
  • Aman para birimlerine de dikkat! Sakın havaalanında döviz almayın veya bozdurmayın! Gideceğiniz ülkenin parasını satın alacaksanız, gitmeden önce yerel bir dövizci veya bankadan satın alarak gidin.
  • Yiyecek konusuna da dikkat edin, örneğin herhangi bir şeye alerjiniz varsa ve gideceğiniz ülkede yemeklerde çok kullanılan bir şeyse zorluk çekebilirsiniz. Ya da ülkemizde çok fazla tüketilmeyen yiyeceklerin tüketildiği ülkelere gidiyorsanız belki yanınızda götürmeniz birkaç fazladan yiyecek olabilir.
  • Araba kiralamalarınızı güvenilir firmalardan yapın. Ucuz olup da dikkat çeken bir sürü firma olduğunu biliyoruz fakat gerek hizmet kalitesi, gerekse sonradan kredi kartınızdan fazladan ücret kesmeleri bugüne kadar bizi biraz tedirgin etti. Yolcularımız için araştırma yaparken kaliteli hizmet her zaman önceliğimizdir.
  • İş seyahati için gidiyorsanız konaklama yapacağınız otelin ziyaret edeceğiniz müşterilerinize veya katılacağınız fuara yakın olmasına dikkat edin. Bu yüzdendir ki bu tarz konaklamalarınızı son zamanlara bırakmayın.
  • Planlı gezin! Önceden mutlaka elinizde ya da belki kafanızda belirlediğiniz rotalar olsun. Belki oraya gittiğinizde değişkenler planınızı değiştirecektir ama yine de olabildiğince planlı olmaya gayret gösterin. Aksi takdirde, hem fazladan masraf yaptığınızı, hem de yapmayı planladığınız her şeyi yapamadığınızı farkedeceksiniz.
  • PASAPORTUNUZA SAHİP ÇIKIN! Yurt dışında belki de en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri budur. Tatilinizin veya iş seyahatinizin tadının kaçmasını istemiyorsanız, konsolosluk, büyükelçilik ya da karakol karakol dolaşmak istemiyorsanız, pasaportunuzun yurt dışında sizin için en değerli belge olduğunu unutmayın ve güvende olduğundan her zaman emin olun!
  • Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen ehliyetlerimiz, Avrupa Bölgesi’nde tam 1 yıl geçerliliğini sağlamaktadır. Araba kiralarken ya da başkasının arabasını kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmamak için ehliyetinizi yanınızda bulundurun.
  • Kibar ve güleryüzlü olun! Avrupa insanlarının soğuk ve yardımsever olmadığını söyleyenlere kulak asmayın. Birine gülümsediğinizde size mutlaka gülümseyecek ve yardıma ihtiyacınız olan bir anda size mutlaka el uzatacaktır.
  • Sürekli kullandığınız ilaç varsa yanınızda götürmeyi unutmayın. İlaç alımı ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.
  • Size yapmış olduğumuz seyahat sağlık sigortası sadece acil durumları kapsayan uluslararası bir sigortadır. Eğer şahsi olarak muayene olmak istiyorsanız, özel sigorta yaptırmanız gerekmektedir. Ya da ücretini ödeyerek de muayene olabilirsiniz. Bunun dışında Türkiye’de sigortalı veya bağkurlu olan yolcularımız, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları AT-11 belgesiyle, anlaşmalı ülkelerde (Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, K.K.T.C., Makedonya, Azerbaycan, Romanya, Bosna-Hersek , Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk, Sırbistan, İtalya, Lüksemburg, Hırvatistan, Karadağ) kendi sigortaları ve bağkurları üzerinden Türkiye’deymiş gibi sağlık hizmeti alabilirler.
  • Ve son olarak vizenizin bitiş tarihini geçirmeden mutlaka ülkeden çıkış yapın. 1 gün dahi fazla kalırsanız, ülke çıkışında para cezası yeme, pasaportunuza damga vurulması veya ülkeye belli bir süre girememe gibi cezalarla karşılaşabilirsiniz.

Her şey yasal ve doğru olduğu sürece seyahatinizde hiçbir engel çıkmayacak, tatilinizi, aile ziyaretinizi veya iş gezinizi gerçekleştirip döneceksiniz.

Her aşamada size yardımcı olduğumuzu bilmenizi istiyor, seyahatlerinizde güzel anılar biriktirmenizi temenni ediyoruz!

Notlar

  • Birleşik Krallık vizesi ile İngiltere, İskoçya ve Galler’e seyahat edebilirsiniz.
  • En ucuz uçak bileti konusundaki yazılarımızı mutlaka okuyun.
  • Otel-uçak rezervasyonu konusunda her zaman yardımımızı alabilirsiniz.
  • İngiltere vizesini aldıktan sonra, ülkeye giriş yaparken yanınızda mutlaka (varsa) davetiyenizi ve dönüş biletinizi bulundurun.
  • İngiltere havalimanı girişlerinde size doldurmanız için ufak bir form vereceklerdir. Bazı uçak firmaları bunu yolculuk sırasında size vermektedir. Kolaylık olması açısından bunu uçakta doldurmanızı tavsiye ederiz. Bu formda İngiltere’ye gidiş amacınız, kalacağınız süre ve kalacağınız yer bilgilerini eksiksiz doldurmalısınız. Girişteki memurun sorularına da rahat bir şekilde cevap vermelisiniz.